© Foto: RTV Ideaal / Nicole Arendsen

Op de plek van het ongeluk ziet het er nog bijna precies hetzelfde uit als vier weken geleden, toen het zo ontzettend misging. Het lijkt alsof de tijd aan de Goorseweg in Lochem heeft stilgestaan. Het boogdeel ligt nog steeds op dezelfde plek als waar hij neerkwam. Het grootste verschil is dat de twee kranen niet meer zo zichtbaar zijn. Daarnaast houdt een beveiliger het terrein continu in de gaten.

Een maand later is er nog steeds niets duidelijk over de oorzaak van het dodelijke brugongeluk in Lochem. Een brugboog stortte voor het oog van pers en publiek naar beneden. Daarbij vielen twee doden. De Nederlandse Arbeidsinspectie is nog steeds bezig met onderzoek: “Het onderzoek loopt nog, is in volle gang. Maar inhoudelijk kan ik daar nu niets aan toevoegen”, laad woordvoerder Daniëlle Rebel weten aan Omroep Gelderland.

Behalve op locatie is de arbeidsinspectie ook bezig met het horen van getuigen en het kijken naar camerabeelden. Twee weken geleden deed de arbeidsinspectie in Opsporing Verzocht een oproep om beelden te delen van zowel het moment van het ongeluk als van de nasleep en de dagen ervoor. Tientallen reacties kwamen binnen. Daarnaast is ook de Onderzoeksraad voor Veiligheid een formeel onderzoek gestart om antwoorden te vinden op de vraag of er veiligheidslessen uit het ongeluk kunnen worden getrokken. De Onderzoeksraad streeft ernaar het onderzoek binnen een jaar na het voorval af te ronden.

De Nettelhorsterbrug maakt onderdeel uit van de nieuwe Rondweg om Lochem. Een deel van de werkzaamheden is de afgelopen weken gewoon doorgegaan. Zo kun je de vorm van de rondweg al behoorlijk goed zien. Je ziet al waar de brug in de rondweg zou moeten komen. In april start de provincie Gelderland met fase drie. Dan begint het asfalteren aan de kant van de Kwinkweerd en de Stationsweg. Ook wordt er een voetpad aangelegd. Vanaf 15 april gaat de Stationsweg dicht, maar het treinstation blijft wel bereikbaar.