Zaterdag ontving de heer Leo Kamphuis uit Vorden een koninklijke onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje-Nassau). De onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Marianne Besselink, tijdens de receptie van Dash Volleybalvereniging vanwege het 60-jarig bestaan in sporthal ’t Jebbink in Vorden.

Leo is in 2000 bestuurslid geworden en geeft sinds die tijd trainingen, is scheidsrechter, organiseert toernooien, beheert de materialen en verzorgt de foto’s, reclameborden en de website. Als bestuurslid draagt hij bij aan de beleids- en besluitvorming binnen de vereniging. Plaatselijke acties, zoals de Rabobank, de Werf en de stickerboekactie (waarvoor hij meer dan 190 foto’s zelf maakte) neemt hij onder zijn hoede. Was mede begeleider van de meerdaagse jeugdtoernooien en nam de organisatie van de jaarlijkse open clubkampioenschappen op zich. Woont de (half) jaarlijkse regionale bondsvergaderingen van de Nevobo bij en draagt daar het standpunt van Dash uit over tal van zaken over het volleybal binnen onze regio. Kamphuis is vanaf 2019 ook trainer van de jongste jeugdleden.

Kamphuis heeft zich geruime tijd op bijzondere wijze voor de samenleving heeft inspannen. De aard, duur, diversiteit, maatschappelijke betekenis en uitstraling van zijn activiteiten hebben tot de welverdiende koninklijke onderscheiding geleid.

Foto: Gemeente Bronckhorst