Op 12 juli 2023 hebben de gemeente Oost Gelre en aannemersbedrijf Kormelink uit Rietmolen een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Het doel van deze overeenkomst is de ontwikkeling en realisatie van 16 woningen op de plek van de Regenboogschool in Lichtenvoorde. Met deze overeenkomst leggen de gemeente en Kormelink Bouw de voorwaarden vast waaronder dit woningbouwproject tot stand komt.

“Op deze plek komen duurzaam en circulair bouwen, groen inclusief, en vooral betaalbaar wonen samen. We zijn er trots op dit project samen met de gemeente en onze regionale partners te kunnen gaan realiseren op een mooie locatie in Lichtenvoorde” aldus Walter Kormelink. “Een prachtig woningbouwproject dat ook als voorbeeld kan dienen voor andere woningbouwlocaties in onze gemeente” aldus wethouder Jos Hoenderboom van de gemeente Oost Gelre.

Aannemersbedrijf Kormelink begint in 2024 met de bouw van zestien woningen. Het wordt een mix van woningen, voor starters, gezinnen en ouderen (levensloopbestendige woningen). De Regenboogbuurt wordt een plek waar je midden in het groen woont, en waar noaberschap centraal staat. De benedenverdieping is levensloopbestendig. Op de bovenverdieping kan een gezin of een starter wonen. Beide woningen hebben een eigen ingang en een eigen tuin of dakterras. Op de bouwlocatie komen tien beneden- bovenwoningen. Daarnaast komen er zes levensloopbestendige woningen, die bestaan uit één laag met een kap.

© Foto: gemeente Oost Gelre