In Noord- en Oost-Gelderland is Oost Gelre de eerste gemeente die de gewenste vaccinatiegraad van 90 procent heeft bereikt. Ook de gemeente Bronckhorst tikt de 90 procent bijna aan. Dat is goed nieuws, aldus de burgemeesters.

“Ik wil een groot compliment maken aan onze inwoners, van jong tot oud! Door ons te laten vaccineren helpen we niet alleen onszelf, maar ook de ander. Samen komen we uit de crisis”, zegt burgemeester Annette Bronsvoort van de gemeente Oost Gelre over deze mijlpaal. Ook burgemeester Marianne Besselink is blij met de ruim 89 procent. “Dit is prachtig nieuws voor de Bronckhorster samenleving! Zorgen voor elkaar is onderdeel van het naoberschap dat diep verankerd is in onze gemeenschap. ‘Samen goed gaon’ is ons motto in deze moeilijke tijd. Het doet me zeer goed om te zien dat we ook echt samen goed gaan.”

In heel Nederland is nu ruim 82 procent van de bevolking van 12 jaar en ouder volledig gevaccineerd. In de regio Noord- en Oost-Gelderland is de vaccinatiegraad iets hoger: 83 procent. GGD Noord- en Oost-Gelderland verwacht dat meer gemeenten de komende tijd de 90 procent aantikken.