De organisatie van de Waeke van het ‘Achterhookse en Liemerse Book’, elk jaar in streektaalmaand maart, is weer op zoek naar mooie streektaalschrijfsels. De mooiste worden namelijk gepubliceerd in Flonkergood, het kadobuukske dat je in de Waeke gratis krijgt bij aankoop van een streek(taal)boek. Het thema komend jaar is Geveul, of Gevuul. Verhalen en gedichten in de Achterhoekse of Liemerse streektaal kunnen tot 31 oktober worden ingestuurd.

Flonkergood is een mooi boekje boordevol streektaalverhalen en –gedichten, geschreven door mensen uit Achterhoek en Liemers in de eigen streektaal. Of je nu veel schrijfervaring hebt of niet, iedereen mag zijn pennenvruchten toesturen. Met het uitbrengen van Flonkergood hoopt de organisatie van de Waeke van het Achterhookse en Liemerse Book het schrijven én lezen in streektaal te stimuleren. 

De komende editie van Flonkergood heeft als thema ‘Geveul’ (Gevuul) meegekregen. Ieder mens heeft Geveul, of gevoelens. Iedereen die een mooi verhaal of gedicht, natuurlijk in het dialect, heeft geschreven over dit onderwerp, wordt van harte uitgenodigd om een bijdrage in te sturen vóór 31 oktober 2023. De beste verhalen worden geplaatst in Flonkergood 2024. De afgelopen jaren stonden er steeds ruim twintig verhalen in het kadobuukske.

© Foto: ECAL