Na twee jaar uitstellen vindt Mañana Mañana dit jaar voor het eerst plaats op de nieuwe locatie bij Kasteel Oolde in Laren. Het noodgedwongen vertrek in Vorden zorgt logistiek nog voor de nodige uitdagingen voor de organisatie.


“Nieuw terrein, nieuwe kansen, nieuwe mogelijkheden en vooral ook nieuwe uitdagingen”, aldus Jeroen Brummelman, opbouwcoördinator van De Feestfabriek. “Het terrein is anders ingedeeld maar we hebben sommige materialen, de dingen vanuit Vorden, een-op-een meegenomen en ergens hier een nieuw plekje gegeven, tegelijkertijd bood het ook wel ruimte voor nieuwe dingen en mogelijkheden.” Nieuw is ook de samenwerking met landgoedeigenaar Robert Croll. “Voor ons was het natuurlijk wel even wennen aan het idee om tienduizend man per dag over je terrein te zien lopen”, aldus Croll. “Kan zo’n klein landgoedje als Oolde dat wel aan?”

De Feestfabriek heeft afspraken gemaakt voor één editie in Laren, maar mogelijk heeft Mañana Mañana na eerdere edities in Hummelo en Vorden weer een vaste stek gevonden. “We hebben ook met elkaar afgesproken dat wij na die tijd gaan evalueren en gaan kijken of het wederzijds bevalt. De zorgen bij Croll veranderen steeds meer in enthousiasme. “Wie weet dat het een groot succes wordt, dan gaan we er misschien mee door”, laat Croll weten. Toch houdt de bewoner van het Kasteel wel een slag om de arm: “Als het een grote kapot getrapte ‘blubberbende’ wordt dan is het eens maar nooit meer weer.”

‘Alles komt goed’
Het festival gaat volgende week donderdag van start, wat betekent dat de deadline qua opbouw in zicht komt. “We hebben nog een goeie week te gaan en dat gaan we halen met alle mensen en handjes die we hebben maar er is nog best wel wat werk te verzetten.” Of de deadline gehaald gaat worden? “Uiteindelijk komt alles goed daar staan wij voor”, aldus Brummelman.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8