Gasten zoals de metselbij, goudwespen en maskerbijen zijn vanaf juni van harte welkom in het insectenhotel dat burgemeester Marianne Besselink en de jeugdburgemeester Lisa Ankersmid op woensdag 1 juni hebben onthuld. Secretaris Raymond Bouwman gaf een korte uitleg en nodigde de burgemeesters uit om het hotel te onthullen.

Bijenvereniging ‘De Vooruitgang’ bestond in 2021 een eeuw en viert in 2022 deze bijzondere mijlpaal. Op 30 april organiseerde de vereniging de Bijzondere Bijenmarkt in Hengelo Gld waar biodiversiteit centraal stond. Als openingshandeling timmerde hier de burgemeester een klein insectenhotel in elkaar. De afgelopen maanden hebben Alfons Geurtsen, Frans de Vrught en Rien van de Wal, alle leden van de vereniging een grotere variant van het insectenhotel gemaakt dat bij het gemeentehuis zal staan ter herinnering aan het eeuwfeest van ‘De Vooruitgang’.

Behalve wilde bijen gebruiken ook andere insecten graag een kant-en-klaar onderkomen. Vlinders, gaasvliegen, lieveheersbeestjes, sluipwespen en oorwurmen zijn allemaal belangrijk voor de biodiversiteit en ook voor deze insecten is het hotel uitermate geschikt.

Foto: Toon Roelofsen