Komende zaterdagmiddag houdt de Voedselbank Doetinchem / Bronckhorst een open dag. Peter Bob Peerenboom, voorzitter van de Voedselbank afdeling Doetinchem / Bronckhorst, laat weten dat in Bronckhorst de aantallen aan inwoners die naar de voedselbank komen enorm is afgenomen. ”Er waren ruim 40 aanmeldingen voor de afdeling in Zelhem, nu nog maar 20. Dat is een positief en goed aantal” aldus Peerenboom in de uitzending van Achterhoek Totaal bij Radio Ideaal.

De open dag staat in het teken van verbinding en zal dus ook informeel zijn. Degene die wil komen kijken hoe het er bij het de Voedselbank Doetinchem / Bronckhorst aan toegaat zijn welkom. Ook zijn leveranciers, vrienden en familie van de vrijwilligers uitgenodigd om de open dag bij te wonen. Er zal een optreden zijn van de Doetinchemse zanger Ghijs de Bruijn en ook zal mascotte ”Guus” van De Graafschap aanwezig zijn. Verder voor kinderen een springkussen en voor een ieder een hapje en een drankje.

Peter Bob en de andere vrijwilligers hebben al zin in de open dag. ”We moeten de hapjes en de drankjes nog even klaarzetten maar we hebben er met ons allen zin in. We willen graag de mensen laten zien wat wij allemaal bij de voedselbank doen”. De open dag begint om 13:30 en duurt tot 16:00 uur.

© Foto: Voedselbank Doetinchem / Bronckhorst