Dit jaar is het thema van de Open Monumentendagen ‘Levend Erfgoed’, oftewel immaterieel erfgoed. Alle 3 kerken in Hengelo; de Remigiuskerk, de Sint-Willibrorduskerk en het kerkje van de Vrijzinnige gemeente deden hieraan mee. Ondanks het warme weer was de belangstelling groot.

Omdat de Remigiuskerk dit jaar de hoofdlocatie van de Open Monumentendag Bronckhorst is, waren daar de meeste activiteiten. Rondom de kerk stonden diverse kramen, men kon de toren beklimmen, er was een poppenkast, een klompenmaker en een rietdekker. Op zaterdag was Gijs Jolink aanwezig om kinderen voor te lezen in het dialect. ECAL leverde een bijdrage met workshops over de streektaal, verzorgd door Diana Abbink en een kraam. Frans Geurtsen verzorgde namens de Historische vereniging een lezing over het Hengels Volkslied met een voorproefje van de film die in de maak is.

Zondagmorgen trad het Vocaal octet Duzz uit Zutphen op. Zij zongen oude madrigalen, romantiek, hedendaagse klassieke muziek, maar ook close harmony en popsongs. Ook het leerlingenorkest en de slagwerkgroep van Concordia leverden een muzikale bijdrage.

Het mooie weer gaf het evenement een fantastische glans.

© Foto: Albert Schreuder

Meer foto’s in ons fotoboek