© Foto: Omroep Gelderland (archief)

De notoire oplichter, die onlangs tot een jaar extra gevangenisstraf is veroordeeld voor onder meer oplichting in Lichtenvoorde, is tegen die straf in hoger beroep gegaan. De 52-jarige man zou sowieso tot oktober nog vastzitten als gevolg van een eerdere veroordeling en er lopen ook aangiftes in Twente tegen hem aldus Omroep Gelderland.

De laatste veroordeling van twaalf maanden cel kreeg de man voor meerdere delicten, onder andere in de Achterhoek. Zo bestelde hij allerlei goederen in Lichtenvoorde en Winterswijk, waarbij hij een valse naam opgaf. Ook werd hij veroordeeld omdat hij een vrouw in Lichtenvoorde, met wie hij zou trouwen, financieel heeft uitgekleed.

Daarnaast dupeerde hij een bevriende taxichauffeur in Apeldoorn door zijn taxi te lenen, waarop de oplichter het voertuig grotendeels vernield weer inleverde. In totaal ging het om dertien aangiften, waarbij er voor 16.000 euro aan vorderingen tegen de oplichter waren ingediend. Van de rechter moet hij 10.000 euro aan smartengeld betalen aan twee van zijn slachtoffers.

Foto: Omroep Gelderland