Een 21-jarige motorrijder uit Zelhem is vrijdagmiddag, enkele uren nadat hij zijn rijbewijs had opgehaald, overleden tijdens een proefrit in het buitengebied van Doetinchem. Hij week tijdens een inhaalactie uit voor een tegenligger en kwam ter plaatse om het leven.

Het eenzijdige ongeval vond plaats rond 13.30 uur op de Varsseveldseweg, tussen Doetinchem en Kasteel Slangenburg. De motorrijder had eerder die dag zijn rijbewijs opgehaald en was bezig met een proefrit van de motor toen het misging. Volgens ooggetuigen schrok de motorrijder tijdens een inhaalactie in een bocht van een tegenligger. Hij stuurde vervolgens naar rechts de berm in en schampte daar een klein boompje, waarna hij frontaal op een andere boom botste. De bestuurder van de tweewieler overleed ter plekke.

Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, waren snel ter plaatse, maar de hulp mocht niet meer baten. De Verkeersongevallenanalyse heeft onderzoek gedaan naar de aanleiding van het ongeval. De weg is een tijdlang afgesloten geweest voor het overige verkeer.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8