In december 2014 is de speeltuin aan de Kopermolenring in Lochem feestelijk heropend, nadat de speeltuincommissie ‘MolenSpeelGronden’ de speeltuin naast boerderij Immenkamp in Lochem had opgeknapt. Er is ook een prachtige picknicktafel naast geplaatst. Veel kinderen mét hun ouders en groot ouders beleven dagelijks veel plezier aan deze speeltuin.

Helaas vinden er regelmatig grove vernielingen plaats vooral aan de picknicktafel met banken en wordt er na avond of nachtbezoek veel rommel achtergelaten. De laatste dagen is in twee keer een picknicktafel compleet vernield. Veel van de kapotte planken met uitstekende schroeven werden weggegooid tot in het speeltuintje. Ook lagen vele lege Red Bull-blikjes e.d. in de omgeving. “Ik vraag me serieus af wie het in zijn hoofd haalt om dit te doen en waarom. Ik hoop dat deze publicatie helpt de vernielzucht te beëindigen”. schrijft Johan één van de omwonenden.

De vernielingen en overlast speelt al meerdere jaren. Ook is er al eens brand gesticht en zijn er muren beklad. De omwonenden en de speeltuin commissie zijn klaar met deze onnodige en zinloze acties. Alles is ook al bekend bij de gemeente, instanties en de wijkagent. “Het is vooral erg frustrerend omdat het allemaal door vrijwilligers wordt gerund”. Meldt de speeltuincommissie.

Foto: MolenSpeelGronden 2019