© Foto: RTV Ideaal (archief)

Jefta Bresser blijft langer in dienst als hoofd jeugdopleiding van De Graafschap. Het aflopende contract van de 50-jarige bij de Doetinchemse voetbalclub is verlengd tot de zomer van 2024.

“We zijn bezig met een project en het werk is nog niet klaar”, laat Bresser weten in reactie op zijn contractverlenging bij de Doetinchemse voetbalclub. “Daarom ben ik blij dat ik nog twee jaar langer bezig kan zijn met de weg die we hebben ingeslagen.” Bresser ging in de zomer van 2018 van start in zijn huidige functie. Hij was destijds de opvolger van Dennis te Braak. Voor zijn tijd als hoofd jeugdopleiding bij De Graafschap werkte hij in diverse functies onder meer bij NAC Breda, PSV, NEC en het Engelse Fulham.

Algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp laat weten blij te zijn met de contractverlenging: “We hebben de afgelopen jaren geïnvesteerd in de jeugdopleiding. Daarbij paste ook het aantrekken van Jefta. Hij heeft een mooi team van trainers om zich heen verzameld. Dit seizoen alleen zijn met Devin Haen, Philip Brittijn en Ebbe Wenting al diverse talenten uit de jeugdopleiding doorgestroomd en er zitten er nog meer aan te komen.”