De gemeente Bronckhorst zet ook dit jaar vrijwilligers die zich onderscheiden door hun activiteiten in Bronckhorst graag in het zonnetje met de verkiezing ‘Vrijwilliger van het jaar’. Tot en met 15 december 2023 kunnen personen of groepen aangemeld worden. De bekendmaking van de vrijwilliger van het jaar is tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente op 10 januari 2024.

Ook van dit jaar wil de gemeente Bronckhorst haar sportkampioenen huldigen. Sporters die in 2023 een kampioenschap behaalden zetten we graag in het zonnetje. De huldiging van de kampioenen is een blijk van waardering van de gemeente aan deze inwoners voor hun bijzondere prestatie. Inwoners die een persoon of club kennen die het afgelopen jaar kampioen geworden is op sportief gebied kunnen dit tot en met 15 december doorgeven aan de gemeente. De huldiging is ook tijdens de nieuwjaarreceptie.

Een jury selecteert drie genomineerden uit alle aanmeldingen en kiest uit deze drie een winnaar. De jury let daarbij op de werkzaamheden die zijn verricht, het belang van de activiteiten en het aantal keren dat iemand is aangemeld. De ‘Vrijwilliger van het jaar 2023’ ontvangt naast de eretitel een geldbedrag van 250 euro. Als de eretitel naar een vrijwilligersgroep gaat dan ontvangt deze een geldbedrag van 500 euro. De andere twee genomineerden krijgen een oorkonde en 100 euro.

© Foto: RTV Ideaal / Gerrie Evers