Nog iets minder dan twee weken en dan wordt het eerste startschot weer gegeven: vier dagen wandelen door de Achterhoek vanuit Barchem. Op 29 juni verwacht de organisatie ruim 1000 wandelaars die hun prestatie gaan leveren op de 15, 20, 30, 40 of zelfs 50 kilometer per dag.

Vorig jaar is vanwege het jubileum van de 15e keer, de 15 km als extra afstand aangeboden. ”De belangstelling hiervoor was groot en de reacties positief. Daarom komt deze afstand ook dit jaar terug in het programma. Daarmee hebben wandelaars een zeer ruime keuze aan afstanden om hun prestatie te leveren” laat de organisatie weten. Het aantal inschrijvingen voor de 50 kilometer is dit jaar hoger dan eerdere jaren, maar de 20 km is veruit favoriet bij de inschrijvers van dit jaar.

Elk jaar geeft de Barchemse4Daagse een bedrag aan een goed doel. Dit jaar heeft de Barchemse jarige voetbalvereniging SVBV een mooi bedrag ontvangen, waarvan ze jassen voor het onderhoudsteam hebben gekocht. Zo kunnen de vrijwilligers ook in kouder weer op een prettige manier hun werk doen voor de vereniging.

Inschrijven voor de Barchemse4Daagse kan nog tot en met 25 juni via de website. Voor degene die nog geen keus kan maken is er nog geen laatste mogelijk om de inschrijving te doen op woensdag 28 juni tussen 17:00 en 19:00 uur bij het Onderschoer in Barchem. Dit is tevens de start en finish locatie voor het wandelevenement.

© Foto: Barchemse4Daagse