Zondag was het in Hengelo weer tijd voor de jaarlijkse triatlon. De 70 vrijwilligers, die samen zorgde voor een goede organisatie, waren al vroeg aanwezig om alles op te bouwen en klaar te zetten. Om 9:00 uur werd het startschot gegeven voor de halve triatlon afstand. Even later mochten de halve triatlon deelnemers starten en daarna de achtste en zestiende afstand deelnemers. Er deden dit jaar 10 jeugdigen mee aan de zestiende afstand van de triatlon.

De organisatie is blij met de hoeveelheid deelnemers. Vorig jaar, net na Corona, was de deelname een stuk minder. Dit jaar deden er 140 deelnemers mee. ”Voorgaande jaren waren het aantal deelnemers stukken hoger” aldus voorzitter Jan Plekkenpol weten. ”Waarom er zoveel deelnemers minder aan de start verschijnen weten we niet, wel is iedere deelnemer uitermate positief over de organisatie en routes die afgelegd moeten worden” laat de trotse voorzitter weten.

De meest voorkomende combinatie van triatlon bestaat uit de onderdelen zwemmen, wielrennen en hardlopen. Zo wordt er altijd gestart in het wedstrijdbad bij Zwembad het Elderink, waarna de tocht op de fiets afgelegd moet worden. Het laatste onderdeel is het hardlopen. In rondes van 2,5 kilometer leggen de deelnemers de afstanden af die bij hun inschrijving horen.

© Foto: Jeffrey van Londen