De volleyballers van Active Living Orion moeten de landstitel dit jaar laten aan Draisma Dynamo. De ploeg uit Apeldoorn won zondag ook ook het derde duel in de finaleserie en is daarmee kampioen van Nederland.

Nadat de eerste duels in de best-of-five serie ook al werden gewonnen door Dynamo, deelde de ploeg van voormalig Orion-trainer Redbad Strikwerda zondag met 0-3 in sets de genadeklap uit. Net als in de eerdere duels was het verschil klein. De Apeldoorners pakten de eerste set met 22-25 en ook in de tweede set bleef Orion lang in de buurt (20-25). In de laatste set kreeg de thuisploeg op 25-24 de kans de set te pakken. Dat lukte niet, waarna Dynamo met 25-27 de winst greep.

Orion, dit seizoen voor het eerst onder leiding van trainer Dirk Sparidans, was als ongeslagen koploper de finaleserie ingegaan. Voor Dynamo is het de tweede landstitel op rij. Orion werd in 2019 voor het laatst kampioen van Nederland. De Doetinchemmers grepen dit seizoen ook al naast de beker. In de finale werd verloren van Amysoft Lycurgus uit Groningen.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8