Adrie Poldervaart wordt komend seizoen de nieuwe trainer van De Graafschap. De huidige assistent van yFC Groningen wordt naar verwachting deze week gepresenteerd op De Vijverberg.

De 51-jarige Poldervaart was in de zomer van 2021 ook al topkandidaat om trainer te worden van De Graafschap als opvolger van de ontslagen Mike Snoei. Toen kwam de Doetinchemse voetbalclub er niet uit met zijn huidige werkgever. FC Groningen verlangde een te hoge afkoopsom van De Graafschap. Het contract van Poldervaart in Groningen loopt nu af, waardoor hij zonder betaling de overstap naar de Achterhoek kan maken.

De Doetinchemse voetbalclub zocht naar een nieuwe trainer sinds het ontslag van Reinier Robbemond in maart. Jan Vreman werd aangesteld om als interim-trainer het seizoen af te maken. Onder zijn leiding start De Graafschap maandagavond aan de play-offs met een thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven.

Voor zijn periode in Groningen was Poldervaart hoofdtrainer bij eerstedivisionist Excelsior. Dat was zijn eerste club in het betaald voetbal, nadat hij eerder onder meer voor de amateurclubs VV Zwaluwen en BVV Barendrecht had gewerkt. In 2015 werd hij als trainer van Zwaluwen uitgeroepen tot beste trainer in het amateurvoetbal.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8