Active Living Orion heeft zaterdag de uitwedstrijd bij VoCASA uit Nijmegen met 0-3 gewonnen. Voor de volleyballers staat deze week een Europees duel en twee bekerwedstrijden te wachten. Dat schrijft REGIO8.

“Elke set kwamen we een paar punten achter, maar we waren daardoor geprikkeld om harder ons best te doen” laat aanvoerder Stijn Held weten. “Het was uiteindelijk een vrij makkelijke overwinning.” Orion won alle drie de sets in Nijmegen. De eerste set ging met 15-25 naar de Doetinchemmers en ook de tweede (17-25) en derde set (19-25) waren een overwinning voor de Achterhoekers. “Wat wij goed doen is dat we niet te veel domme fouten maken”, blikt de aanvoerder terug. “Wij hebben gewoon betere spelers, maar als je de tegenpartij echt de ruimte geeft dan pakken ze die ook wel. Maar we hielden ze goed strak.” Ondanks een aantal blessures staat Orion nog steeds bovenaan in de Eredivisie. “We draaien lekker en zijn nog ongeslagen,”, aldus Held. “We hebben wel wat blessuregevallen waardoor het wel wat passen en meten is, maar tot nu toe lossen we dat met z’n allen goed op en staan we nog steeds mooi bovenaan.”

Aankomend weekend speelt Orion twee bekerwedstrijden. “Het is weer in een andere format gegooid dus we spelen een driekamp, een klein toernooitje waar de nummer een doorgaat naar de volgende ronde”, aldus Held. De Doetinchemmers spelen tegen twee teams die een niveau lager uitkomen. “We zijn aan onze stand verplicht om dat af te werken. Het zijn veel wedstrijden in één week die allemaal direct ergens om gaan, dus het is een mooie periode die komen gaat.”

Foto: REGIO8 (archief)