© Foto: RTV Ideaal / Nicole Arendsen

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) begint een formeel onderzoek naar het brugongeluk van 21 februari in Lochem. Bij dat ongeluk viel een brugboog uit de takels, waarna twee mensen omkwamen. Nog eens twee mensen raakten gewond, waarvan er 1 inmiddels weer thuis is.

Nog op de dag van het ongeluk meldden drie technisch onderzoekers van de OVV zich in Lochem. Zij waren daar voor een zogeheten voorverkenning. De drie namen de situatie op de bouwplaats in ogenschouw, maakten aantekeningen, namen foto’s en video’s en probeerden zich een eerste beeld te vormen van het drama dat zich die ochtend had ontvouwd. Daarna werd intern de afweging gemaakt of de OVV over zou gaan tot een formeel onderzoek. Die beslissing is nu genomen: het onderzoek komt er, zo schrijft Omroep Gelderland.

De algemene insteek van het onderzoek is antwoorden te vinden op de vraag of er veiligheidslessen uit het ongeluk kunnen worden getrokken. De Onderzoeksraad streeft ernaar het onderzoek binnen één jaar na het voorval af te ronden.