© Foto: RTV Ideaal

Het college van B&W van Oost Gelre legt een pakket aan ondersteuningsmaatregelen ter besluitvorming voor aan de gemeenteraad. Deze maatregelen moeten hulp gaan bieden aan huishoudens met een laag besteedbaar inkomen, huishoudens met een middeninkomen, maatschappelijke organisaties en ondernemers.

Sinds de zomer van 2021 stijgen de energieprijzen. Als gevolg van de oorlog in Oekraïne zijn deze nog verder gestegen. Huishoudens met een laag besteedbaar inkomen worden bovengemiddeld hard getroffen, maar ook huishoudens met een middeninkomen komen soms in de problemen. “De hoge energierekening is eveneens merkbaar bij maatschappelijke organisaties en ondernemers in Oost Gelre. Daarom stellen we nu een breed ondersteuningspakket voor” aldus wethouder Schutten.

Ondanks de ondersteuningsmaatrelen van het Rijk zijn er huishoudens die in de problemen komen door de stijgende energiekosten. Ook diverse maatschappelijke organisaties en verenigingen hebben zich bij ons gemeld en luiden de noodklok. Het verduurzamen van gebouwen zorgt ervoor dat het energieverbruik daalt. Het college van B&W ziet de energiecrisis als een mogelijkheid om maatschappelijke voorzieningen versneld te laten verduurzamen. Een objectieve energiescan moet uitwijzen welke duurzaamheidsmaatregelen exploitanten kunnen treffen. Om deze maatregelen uit te kunnen voeren, kunnen exploitanten een beroep doen op een renteloze lening.

© Foto: RTV Ideaal (archief)