De gemeente Bronckhorst zet ook dit jaar vrijwilligers die zich onderscheiden door hun activiteiten in Bronckhorst graag in het zonnetje met de verkiezing ‘Vrijwilliger van het jaar’. Tot 15 december 2022 kunnen personen of groepen aangemeld worden. De bekendmaking van de vrijwilliger van het jaar is tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente op 11 januari 2023.

Vrijwilligerswerk is van groot belang voor veel mensen in Bronckhorst. Mensen die klaar staan voor een ander zijn onmisbaar! Met de verkiezing ‘Vrijwilliger van het jaar’ laat de gemeente z’n grote waardering blijken voor het vrijwilligerswerk. “Er zijn in de hele gemeente ontzettend veel goede vrijwilligersinitiatieven. Elke vrijwilliger is belangrijk en de benoeming is daarom een symbolische prijs, de verkozen vrijwilligers representeren alle vrijwilligers” zo benoemd Wethouder Evert Blaauw.

Een jury selecteert drie genomineerden uit alle aanmeldingen en kiest uit deze drie een winnaar. De jury let daarbij op de werkzaamheden die zijn verricht, het belang van de activiteiten en het aantal keren dat iemand is aangemeld. De ‘Vrijwilliger van het jaar 2022’ ontvangt naast de eretitel een geldbedrag van 250 euro. Als de eretitel naar een vrijwilligersgroep gaat dan ontvangt deze een geldbedrag van 500 euro. De andere twee genomineerden krijgen een oorkonde en 100 euro.

© Foto: RTV Ideaal (archief)