© Foto: HTFC

Ruim veertig wielrenners gaan onder regie van de Haaksbergse Toer en Fietsclub 365 kilometer fietsen en dat gebeurt op één dag welteverstaan. De opbrengst van deze monster-sponsortocht gaat naar onderzoek tegen de ziekte Alzheimer. Eén van de deelnemers is Berkelland-burgemeester Joost van Oostrum.

Een klein peloton van ruim veertig wielrenners gaat op zaterdag 29 juni 365 kilometer fietsen. Onder wie handbiker Johan Reekers, de meervoudig winnaar van paralympisch eremetaal die een dag later officieel een punt achter zijn indrukwekkende sportcarrière zet. De tocht wordt verreden onder begeleiding en voert langs de grenzen van de provincie Overijssel. Er is van alle kanten medewerking; zo wordt het wielertenue door meerdere bedrijven gesponsord en daarnaast zoeken de deelnemers privésponsors.

Nadat ’s ochtends rond vijven het startschot valt, is het de bedoeling dat het peloton rond een uur of negen weer thuis is. ’s Avonds worden tijdens de laatste pauze in Agelo de krachten aangevuld met een pastamaaltijd. Op dit moment zijn de leden vooral druk om aan hun conditie te werken en sponsors te zoeken.