Peuters van kinderopvang ’t Hengeltje uit Hengelo, dat dit jaar 50 jaar bestaat, zijn na twee jaar weer op bezoek bij de boerderij van Groot Roessink, waar in januari een koeiendrieling werd geboren. Dit in het kader van de themaweek waarin de peuters leren over de boerderij.

“We doen aansluitend altijd een bezoekje bij de boer, zodat de kinderen ook vertrouwd kunnen raken met het boerenleven”, vertelt Thea Rondeel, leidster bij ’t Hengeltje. Winand Groot Roessink leert de kinderen tussen de twee en vier jaar alles over onder andere het voeren van de koeien. “We gaan altijd eerst even naar de kalfjes, dan kunnen ze helpen melk maken”, vertelt de melkveehouder. “Daarna gaan we de hokken opstrooien en kunnen ze de kalfjes brokjes geven. Dan lopen we nog even door de melkstal en aan het einde mogen ze op de trekker voor een foto.”

Dat de peuters al op jonge leeftijd op de boerderij komen om te leren, is volgens Groot Roessink erg belangrijk: “Heel veel kinderen weten niet eens waar melk vandaan komt, dat kun je op deze manier heel mooi laten zien.” De leidster beaamt dit: “Er wordt veel te makkelijk over gedacht, bijvoorbeeld dat melk uit een pak komt. Ze weten helemaal niet meer precies wat een boerderij is. Ik vind het wel heel goed voor de kinderen om hiermee op te groeien.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8