© Foto: RTV Ideaal / Koos Zijp

De gemeente Lochem werkt aan plannen om het plein voor het gemeentehuis groen, duurzaam en educatief te maken. Die plannen houden rekening met een veranderend klimaat en de belangen van versterken van de biodiversiteit en van ontmoeten en bewegen. Stichting Boulderblok Lochem vroeg een vergunning aan voor het plaatsen van een boulderblok. Bij een zoektocht van stichting en gemeente naar een geschikte plek voor het blok kwam het plein voor het gemeentehuis in beeld.

Een boulderblok is een klimobject van ongeveer 3,75 meter hoog dat jong en oud uitnodigt om te klimmen en bewegen. Je kunt er zonder touwen verschillende routes op klimmen. Het blok is bestand tegen alle soorten weer, maar heeft natuurlijk wel onderhoud nodig. De stichting zal daarvoor zorgen.

Het college besloot deze week vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan. Daarmee kan de vergunning voor het plaatsen van het boulderblok verleend worden. Direct omwonenden ontvingen bij de aanvraag voor de vergunning een brief over de plannen. Dit leidde niet tot reacties. Naar verwachting is half december bekend of er bezwaren zijn tegen de vergunning. Zijn ze er niet, dan is de vergunning onherroepelijk en kan de stichting het boulderblok gaan plaatsen. Er komt dan ook een officiële opening.

© Foto: RTV Ideaal(archief)