De gemeente Bronckhorst wil twaalf nieuwe woningen bouwen aan de Tarwestraat in Halle. In het plan zijn vier seniorenwoningen en acht starterswoningen opgenomen.

Aan de rand van het dorp wil Bronckhorst in samenwerking met bouwbedrijf Bruggink een dozijn nieuwe woningen realiseren. “De gemeente wil dat iedereen in Bronckhorst, jong en oud, goed kan wonen in een betaalbaar en duurzaam huis”, aldus de plattelandsgemeente. Bronckhorst organiseert in Halle bij zalencentrum Nijhof ook een bijeenkomst voor geïnteresseerden. Tijdens de avond wil de gemeente de fase van het plan en de planning bespreken.

Eerder werden er vijf plekken in de gemeente aangewezen waar in totaal 425 nieuwe woningen kunnen komen. Het gaat om uitbreidingslocaties in Hengelo, Zelhem, Vorden, Steenderen en Hummelo. In Hengelo moet de bouw in 2024 beginnen, waarna de andere projecten volgen.

Het plan in Halle sluit ook aan op het voornemen uit de nieuwe regionale woondeal van de Achterhoek waarin is opgenomen dat er in Bronckhorst voor 2030 minimaal duizend nieuwe woningen worden gebouwd. De woondeal werd donderdag unaniem aangenomen door de gemeenteraad.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8 (archief)