Afgelopen week hebben de stichting Oudejaars Crossloop Vorden en de PLUS uit Vorden een sponsorcontract getekend. PLUS Vorden wordt voor 3 jaar hoofdsponsor van de crossloop op 30 december. Verder zijn er ook 3 nieuwe afstand sponsors. De 5 km cross wordt gesponsord door Running Center uit Zutphen, de 10 km door hotel Grand-Café de Gravin van Vorden en de 15 km door Univé Oost.

”wij vinden het als PLUS Vorden belangrijk om het lokale verenigingsleven te ondersteunen. De Oudejaars Crossloop Vorden past daar perfect in want er lopen veel Vordenaren elk jaar mee en daarnaast wordt het geld dat overblijft geschonken aan Vordense goede doelen” aldus Monique van der Voort gaf tijdens het ondertekenen van het sponsorcontract. ”De opbrengst van de crossloop gaat dit jaar naar zwembad in de Dennen, IJsvereniging Vorden en de Vordense paralympisch atleet en wheeler Rens van de Waterlaat” vult Wilbert Menkveld aan.

De Oudejaars Crossloop Vorden zal dit jaar plaatsvinden op Zaterdag 30 december 2023. Hardlopers uit de regio krijgen de kans het oudejaar sportief af te sluiten en te genieten van de prachtige bossen tussen Vorden en Lochem. De vrijwel geheel onverharde routes gaan over de mooiste paden van natuurgebied ‘Het Grote Veld’. De Oudejaars Crossloop biedt voor iedere loper een uitdaging.

© Foto: DK