Woensdagavond waren Susanne Abrahams en Theo van Vloedgraven in de uitzending van Achterhoek Totaal Politiek Lochem.

Susanne is net begonnen als centrummanager in Lochem. In die rol houdt zich bezig met de verdere ontwikkeling van het stadscentrum van Lochem. Dat doet zij deels in opdracht van de gemeente Lochem en deels in opdracht van de Lochemse Ondernemersvereniging (LOV). Theo is voorzitter van de Lochemse Ondernemersvereniging en ondernemer in de stad met een eigen winkel.

Gesproken werd over de rol van de centrummanager, de samenwerking tussen de ondernemers en de ondernemersverenigingen in de gemeente. Ook kwamen de gevolgen van corona en de verbouwingen van de stad voor de ondernemers aan de orde. Tussendoor verraste programmatechnicus Koos Zijp onze gaste Susanne met een nummer van Amy Whinehouse. Susanne is in de regio ook bekend als zangeres van een coverband van deze bekende artieste. Aan het begin van het jaar stond de band in een volle Lochemse Schouwburg.

Aan de hand van twee trends keken Susanne, Theo en presentator Bart vervolgens naar de mogelijkheden voor nieuwe ondernemers in het centrum. Ambachtslieden met eigen unieke producten zouden bijvoorbeeld een welkome aanvulling op het assortiment kunnen zijn. De suggestie om als LOV ook zelf op zoek te gaan naar geschikte ondernemers vond Theo een interessante gedachte.

Als laatste kreeg Radio Ideaal een primeur: op zaterdag 16 december zet de LOV een nieuwe traditie in voor de kerstperiode. Op deze dag zullen de ondernemers samen met de inwoners de kerstlichten in de stad ontsteken. Uiteraard wordt dit feestelijk aangekleed. Iedereen is van harte welkom.

© Foto: Radio Ideaal / Koos Zijp