Poes Pooh klom op 15 september in Eefde stiekem in een vrachtwagen en reisde naar Barneveld, 60 kilometer verderop. Haar baasje Susan Pelskamp zocht wekenlang verwoed naar haar geliefde dier en had deze week eindelijk succes, haar lapjeskat is terug. Zo meldt Omroep Gelderland.

“Maandag kregen we heel goed nieuws”, vertelt Susan dinsdag verheugd in het Radio Gelderland-programma Lunchpauze. “Mijn zoon werd gebeld, zijn naam stond ook op flyers die we hadden opgehangen. Een vrouw dacht dat ze Pooh had. Ze heeft drie foto’s gestuurd. Toen wisten we het zeker en we zijn er meteen naartoe gegaan.” Pooh was in een vrachtwagen gesprongen van een bedrijf dat bij Susans buren een vloer aan het leggen was. Susan verspreidde flyers en deed een oproep bij Radio Gelderland, maar het bleef lang stil. Tot maandag dus. “Ze was in het buitengebied van Barneveld. Tussen boerderijen en landerijen, 4 kilometer van waar ze uit de vrachtwagen was gesprongen”, vertelt Susan, die toegeeft dat ze de hoop al bijna verloren was. “We wisten echt niet meer of ze terug zou komen.”

Pooh lijkt op het oog weinig geleden te hebben aan haar avontuur. “Ze ziet er heel goed uit. Wel wat vermagerd, maar de vacht ziet er goed uit. Gisteren was het nog even wennen en zat ze in de overlevingsmodus. Nu ligt ze rustig bij te komen.”

Foto: Susan Pelskamp