© Foto: RTV Ideaal (archief)

Dagelijks worden er in Nederland mensen slachtoffer van bankmedewerkerfraude. De politie Oost Nederland vraagt aandacht voor meerdere fraudezaken in Oost Nederland en toont foto’s van de gezochte criminelen. Ook in Lochem, Zelhem, Aalten en Zutphen zijn criminelen op de foto herkenbaar gemaakt die worden gezocht.

Dagelijks worden er in Nederland mensen slachtoffer van bankmedewerkerfraude. Criminelen doen zich voor als medewerker van de bank en overvallen slachtoffers met een verhaal dat er verdachte overboekingen plaatsvinden op hun rekening. De criminelen beschikken daarbij over heel specifieke informatie zoals bankrekeningnummer en adres van hun slachtoffers, waardoor veel mensen denken dat ze daadwerkelijk een bankmedewerker aan de lijn hebben. In goed vertrouwen loggen ze in op hun bankomgeving, waarbij de criminelen meekijken. Of de zogenaamde bankmedewerkers komen aan de deur om pinpas en pincode op te halen, ‘om de pas te laten blokkeren’. In werkelijkheid halen de criminelen duizenden euro’s van de rekeningen van de slachtoffers en laten ze gedupeerd achter.

Meer informatie en foto’s van de criminelen zijn te vinden op de website van de politie. Wie één van de pinners kent, meer informatie weet over het criminele netwerk achter deze oplichtingspraktijken kunnen contact opnemen via de opsporingstiplijn 0800-6070. Anonieme tips doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

© Foto: RTV Ideaal (archief)