De politie is bezorgd over personen in een busje die mogelijk diefstal willen plegen op boerenerven in de gemeente Bronckhorst. De personen deden zich voor als oud-ijzerhandelaren, reden om op te roepen om extra scherp te zijn als er mensen om oud ijzer vragen.

“De desbetreffende heren in de bestelauto waren het erf opgereden om vervolgens hard aan te kloppen bij de melder en te vragen of er nog oud ijzer was”, laat de Politie Bronckhorst weten in een bericht op Facebook. “De melder heeft gelukkig het kenteken weten te noteren. Later bleek dat deze op naam staat van een persoon welke zich mogelijk bezighoudt met diefstallen.” Waar het incident plaatsvond, wordt niet aangegeven. De genoemde heren zouden volgens de politie uit het zuiden van het land komen: “De personen zullen dus waarschijnlijk geen Achterhoeks dialect kennen/spreken.”

Volgens de politie richten de dieven zich voornamelijk op zitmaaiers en duur tuingereedschap. “Zitmaaiers en tuingereedschap hebben meestal geen uniek nummer zoals het chassisnummer bij een auto of framenummer bij een fiets”, laat de politie weten. “Het gebeurt regelmatig dat de politie goederen aantreft waarvan wij vermoeden dat dit van diefstal afkomstig is, maar dit juridisch niet kunnen bewijzen. Het graveren of op een andere manier uniek maken van goederen kan dit voorkomen.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8