Een beperkt aantal seizoenkaarthouders van De Graafschap kan vrijdagavond 11 februari naar de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht. De Doetinchemse voetbalclub mag binnen de huidige coronamaatregelen één derde van het stadion vullen en besluit dat te doen.

Algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp noemt de keuze een duivels dilemma. Vanuit verschillende supportersgroepen leefde volgens de club de wens om ‘iedereen of niemand’ toe te laten. “We hebben gekeken of er een mogelijkheid was om alle supporters met een seizoenkaart en sponsoren binnen te laten, maar dat gaat gewoon niet lukken”, aldus de algemeen directeur, die oproept tot het loslaten van de coronabeperking qua maximumbezetting. “Deze onzinnige maatregel moet zo snel mogelijk van tafel. In de buitenlucht verdienen we met elkaar eindelijk weer naar onze club te kunnen gaan. Scheid de club en haar supporter niet langer van elkaar, laat de mensen weer toe in de stadions van Nederland.”


Als alle seizoenkaarthouders een kaart reserveren, kunnen enkele duizenden supporters niet naar de wedstrijd. De kaartverkoop start maandagochtend. “Hoe vervelend dat ook is om te zeggen, maar daarvoor geldt het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’”, aldus Ostendorp. “Ik baal ontzettend dat ons kabinet ons in die positie brengt en roep iedereen op om de petitie van het Supporterscollectief te ondertekenen om een krachtig signaal af te geven richting Den Haag.”