Bronckhorst is een van de grootste plattelandsgemeenten van Nederland. In het kenmerkende coulisselandschap richtten de voorbije eeuwen ontelbaar veel boeren een bedrijf op. De komende jaren stoppen naar verwachting grote aantallen boeren met hun ondernemingen, zo schrijft Omroep Gelderland. Maar wat moet er gebeuren met de stallen die leeg komen te staan?

De meningen op straat zijn verdeeld. De één wil ruimte geven aan wonen, een ander wil alles slopen en het teruggeven aan de natuur. Weer anderen zien graag meer bedrijvigheid. Eind deze maand besluit de huidige gemeenteraad van Bronckhorst al of het makkelijker wordt om wonen in het buitengebied toe te staan. Maar daarmee is het probleem van de leegkomende agrarische bebouwing niet opgelost. Verpaupering, verloedering en ondermijnende activiteiten liggen op de loer. De politiek in de gemeente Bronckhorst is al net zo verdeeld als de inwoners en dus valt er in maart iets te kiezen.

De partijen hebben plannen en ideeën genoeg. Maar wie is financieel verantwoordelijk voor de sloop van de stallen en de schuren.