Postduivenvereniging De Koerier in Zelhem houdt na meer dan vijftig jaar op te bestaan. Het clubgebouw wordt verkocht aan de gemeente Bronckhorst vanwege een verbouwing van sporthal De Pol, wat reden is om de vereniging op te heffen.

“Leuk is het niet, maar het is een weloverwogen keuze”, zegt Sander Gemmink, secretaris en penningmeester van de postduivenvereniging die in 1971 werd opgericht. Met in totaal elf overgebleven leden zat er volgens Gemmink weinig anders op: “Je kan wel hemel en aarde bewegen om te blijven zitten, maar je moet eerlijk en realistisch zijn. We kunnen beter nu het tijdperk beëindigen en als leden elders uitvliegen, dan over enkele jaren noodgedwongen onszelf opheffen.” De secretaris en penningmeester verwacht dat het grootste deel van het ledenbestand overstapt naar de postduivenvereniging Steeds Sneller in Keijenborg.

Het clubgebouw van De Koerier aan de Vincent van Goghstraat is eigendom van de postduivenvereniging, maar de ondergrond is van de gemeente. De gebruiksovereenkomst, het zogenaamde recht van opstal, loopt tot 2031. Bronckhorst koopt dit nu af voor een bedrag van 30.000 euro. Deze kosten komen uit het budget voor de verbouwing van De Pol. De renovatie van de sporthal start volgens planning in 2024.

Voor de opheffing van de vereniging beleven de leden nog één wedstrijdseizoen in het huidige clubgebouw en onder de vlag van De Koerier. Dit loopt tot halverwege september. “Dit seizoen gaan we nog knallen in Zelhem, daarna volgt dan de sleuteloverdracht”, zegt Gemmink. “In het winterseizoen gaan we dan met een afscheidsreceptie goed uit elkaar.”

Foto: Sander Gemmink

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8