Active Living Orion heeft zich in de eigen Topsporthal geplaatst voor de halve finale van de beker. De Doetinchemse volleyballers versloegen Taurus in de kwartfinale met 3-0 in sets aldus REGIO8.

Ondanks de winst zonder setverlies, bleef Taurus in de eerste twee sets (25-18 en 25-21) aardig in de buurt. “Het ging daarin redelijk gelijk op tot zestien punten”, schetst aanvoerder Stijn Held van Orion. “Maar als je de setstanden ziet, ben je niet echt in de problemen geweest. Het ging wel net iets moeizamer dan in eerdere wedstrijden.” De laatste set in de eigen Topsporthal was met 25-14 een prooi voor de thuisploeg.

Door de overwinning is Orion geplaatst voor de halve finale van de beker. Daarin spelen de Doetinchemmers tegen de winnaar van de wedstrijd tussen eerstedivisionist Inter Rijswijk en eredivisionist VCN. Orion won de beker in de geschiedenis drie keer, voor het laatst in 2017. “We willen dit jaar de beker winnen, dus we moeten winnen, wie er ook tegenover ons komt staan”, besluit Held.

Foto: REGIO8