Op donderdagavond 11 mei vindt de Previewavond voor het nieuwe theaterseizoen plaats in Schouwburg Lochem. Geheel volgens traditie kunnen Vrienden van Schouwburg Lochem de volgende ochtend, vrijdag 12 mei, vanaf 10:00 uur met voorrang kaarten voor het nieuwe seizoen bestellen. Tijdens de Previewavond is iedereen van harte welkom. Vrienden kunnen met hun vriendencode een gratis ticket reserveren via de website van de schouwburg en niet vrienden betalen 5 euro. Wie er op het podium staan blijft tot het laatste moment een verrassing.

”Het belooft weer een mooi theaterseizoen te worden in Lochem”, zegt Roelien Rijks, bestuurslid van de Vrienden van Schouwburg Lochem. ”Het is het team van de schouwburg weer gelukt om een afwisselend, verrassend en vooral mooi programma op te stellen. Tijdens de Previewavond wordt een tipje van de sluier opgelicht. We hopen natuurlijk dat gasten zo enthousiast zijn dat ze ter plekke alsnog Vriend worden en de volgende ochtend ook met voorrang hun kaartjes kunnen kopen.” Sinds vorig jaar zijn ook (nog) niet Vrienden welkom op de Previewavond, voorheen Vriendenavond.

Voor degenen die zich afvragen waarom Vrienden zo belangrijk zijn voor de schouwburg? ”De Vriendenclub is één van de grootste sponsoren van de schouwburg. Met het bedrag dat we samen bijeen brengen helpen we met het in stand houden van de schouwburg voor Lochem. We sponsoren een aantal voorstellingen én de schouwburg kan speciale verzoeken doen voor een bijdrage in de financiering van projecten. Het afgelopen jaar hebben we bijvoorbeeld meebetaald aan de opfrisbeurt van de toneelvloer en de aanschaf van een balletvloer” vertelt Roelien.

Als tegenprestatie krijgen Vrienden voorrang bij de kaartverkoop, korting op een aantal door de Vrienden gesponsorde voorstellingen én worden er leuke activiteiten georganiseerd.

© Foto: Schouwburg Lochem