Foto: Jesse Sprikkelman

Een meerderheid van de gemeenteraad van de gemeente Bronckhorst stemde eind maart in met een motie voor het plan om een regenboogzebrapad aan te leggen in Bronckhorst. Dit om te benadrukken dat iedereen in de gemeente Bronckhorst omarmd wordt.

Inmiddels is bekend dat het zebrapad wordt geïntegreerd in het huidige zebrapad in het centrum van Vorden. Op de Dorpsstraat ter hoogte van het plantsoen voor de kerk. Dit is volgens de gemeente Bronckhorst een druk ontmoetingspunt met een krachtige uitstraling. De planning is dat het zebrapad er in de Achterhoek Pride maand komt. Na het succes van 2022 wordt in juni 2023 opnieuw de Achterhoek Pride gevierd. Want in de Achterhoek mag iedereen zichzelf zijn ongeacht geslacht, gender, geaardheid, afkomst of religie. Ook dit jaar zijn in de regio verschillende activiteiten voor de Pride.

Tijdens de Achterhoek Pride maand is er in Aalten op 14 mei een openbare regenboogdienst in de Zuiderkerk om 09.30 uur. In Winterswijk is op 3 juni om 20.30 uur de voorstelling ‘Boys won’t be boys’ in theater De Storm en op 24 juni is in Ruurlo een regenboogwandeling. Deze wandeling zal starten bij het station. ”Maar er is ruimte voor meer initiatieven! Heb jij een idee voor de Achterhoek Pride in Bronckhorst? Voor meer info en het aanmelden van je activiteit zie www.achterhoekpride.nl” aldus de gemeente Bronckhorst.

© Foto: RTV Ideaal (archief)