De Reurlse Zommerdagen 2023 worden dit jaar gehouden van maandag 7 tot en met zondag 13 Augustus 2023. De Reurlse Zommerdagen is een evenement met afwisselend muziek, dans, oecumenische kerkdienst, een boerderijenfietstocht, korenavond, grote braderie, internationale folklore en oldtimershow van tractoren en werktuigen.

De Zommerdagen zijn maandagmiddag begonnen met de brandweermiddag voor de jeugd onder begeleiding van de vrijwillige brandweer van Ruurlo. Dinsdag(ochtend) was er ruimte voor de fietstocht “FIETS DE BOER OP”. Agrarische en aanverwante bedrijven openden die dag in de omgeving van Ruurlo de deuren voor het publiek tijdens de jaarlijkse fietstocht.

Verder was er onder meer op de woensdag de braderie en de Internationale Folkloredag. Uit Zelhem deed Wi-j Eren ’t Olde mee. Verder waren er optredens van Achterhookse Folkloredansers uit Ruurlo, Pieremachochel uit Utrecht, de Naobers uit Hellendoorn, de Iesselschotsers uit Steenderen, de Knapzakkers uit de Achterhoek en de Boezeroenen uit Hasselt in België. Ook was er nog feest in de tent op de woensdagavond met de Perfect Showband. Donderdag was er een korenavond dat werd georganiseerd door gezelligheidskoor ”Schouder aan Schouder”. De Berkelzangers uit Borculo waren die avond ook van de partij.

De zaterdag wordt gezellig gemaakt door middel van de ”Vakantieborrel”. Deze avond is bedoeld om de vakantie van afgelopen weken onder genot van muziek en gezelligheid te bespreken of om nieuwe vakantieplannen te maken. Op de zondag wordt de Reurlse Zommerdagen afgesloten met een Oecumenische Kerkdienst.

© Foto: Dansgroep Wi’j Eren ’t Olde