Rogier Meijer uit Doetinchem keerde donderdag met zijn NEC terug op De Vijverberg voor een besloten oefenwedstrijd tegen De Graafschap. Met een promotie naar de eredivisie en een nominatie voor ‘Trainer van het Jaar’ kent de 39-jarige een uitstekende start van zijn bestaan als hoofdtrainer, maar hij wil zichzelf niet betitelen als succestrainer.

Met twee zeges in de eerste drie wedstrijden is NEC dit seizoen voortvarend begonnen. Meijer geniet van zijn groep, waarin jonge talenten spelen naast ervaren krachten. In de winstpartij tegen Heracles Almelo stonden zeven spelers op het veld die vorig seizoen in de eerste divisie speelden. Ook de samenwerking met Ted van Leeuwen, een technisch directeur die bij eerdere clubs regelmatig zijn eigen spelers en trainer meebracht, bevalt Meijer goed.

Het contract van de Doetinchemse trainer in Nijmegen loopt door tot het einde van het seizoen. Meijer is momenteel niet bezig met een eventueel langer verblijf of een vertrek. “Ik heb daar nog nooit echt bij stilgestaan. Uiteindelijk wil je je als trainer elke dag ontwikkelen. Ik leer elke dag nog en ik ervaar elke dag andere dingen. We zien aan het einde van het seizoen wel wat het oplevert. Daar ben ik niet mee bezig, het enige waar ik mee bezig ben is NEC in de eredivisie houden.”

Foto: De Graafschap media