De gemeente Oude IJsselstreek, woningcorporatie Wonion, Varssevelds Belang en Agem Energieloket starten met de Wijk van de Toekomst in Varsseveld. De Wijk van de Toekomst is een programma waarbij samen met bewoners wordt gekeken hoe in de komende jaren de woningen, straat en gehele wijk toekomstbestendig gemaakt kunnen worden. Een meedenkavond op donderdag 16 september vormt de aftrap voor de Wijk van de Toekomst.

De ‘Wijk van de Toekomst’ bevindt zich tussen de Eikenlaan, Graaf van Lohnstraat, Oranjestraat en Spoorstraat. Het vergt tijd en inspanning om tot een duurzame wijk te komen. Het initiatief ligt bij de inwoners van de wijk. Zij worden in het traject ondersteund vanuit het programma ‘Wijk van de Toekomst’.

Om te komen tot een duurzame, toekomstbestendige wijk, is de inbreng van buurtbewoners noodzakelijk. Op donderdag 16 september wordt vanaf 19.00 uur een meedenkavond georganiseerd in het Borchuus (Kerkplein 3, Varsseveld). Tijdens deze avond willen de initiatiefnemers samen met bewoners meer inzicht krijgen in de wensen en mogelijkheden voor de toekomst en verduurzaming van de wijk. Bewoners kunnen zich tijdens deze avond ook aanmelden voor de bewonersgroep, een groep die actief zal meewerken aan de Wijk van de Toekomst.