Op Witte Donderdag 14 april, vertelt KRO-NCRV-dj Ruud de Wild het paasverhaal tijdens de live-uitzending van The Passion vanuit Doetinchem. Ruud neemt de kijker mee in het eeuwenoude paasverhaal, dat vandaag de dag nog verrassend actueel is. De radio-dj geeft zijn eigen invulling aan zijn rol als verteller van het bekende verhaal en neemt de kijker mee langs herkenbare onderwerpen.

“Het paasverhaal ken ik al sinds mijn jeugd. Het is niet alleen een religieus verhaal, ook maatschappelijk heeft het ons nog veel te zeggen in deze tijd. Als verteller in The Passion wil ik mij net zo onderzoekend opstellen als in mijn podcasts. Ik weet de antwoorden ook niet, maar ik stel me ervoor open. Het thema ‘alles komt goed?!’ is inmiddels mijn levensmotto. Niet alles hoeft altijd desastreus fout te gaan. Het leven is te kort voor gedoe.” Aldus Ruud de Wild.

Al eerder werd bekend gemaakt dat Soy Kroon (Jezus), Noortje Herlaar (Maria), Dennis Weening (Judas), Thomas Cammaert (Petrus), Kim-Lian van der Meij (Maria Magdalena), Sabri Saad El Hamus (Pilatus) en Sosha Duysker (verslaggever) onderdeel zijn van KRO-NCRV’s grootste muzikale paasevenement. Met Ruud de Wild als verteller is de cast voor 2022 compleet. The Passion 2022 wordt live vanuit Doetinchem uitgezonden op Witte Donderdag 14 april om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Foto: KRO-NCRV