© Foto: De Graafschap Media

Sam Roddenhof maakt de overstap naar De Graafschap Vrouwen. Na een avontuur in Texas, Amerika, streek de 18-jarige aanvaller in de winterstop neer bij de beloften van FC Twente in Enschede, maar kiest nu voor de uitdaging bij de Achterhoekse Trots.

“Sam is een echte spits met een neusje voor de goal. Naast haar scorend vermogen, is Sam een spits die graag deel uitmaakt van het spel. Het kiezen van diepte of juist in de bal komen, is een kwaliteit van haar,” geeft technisch manager Anouk ter Bille aan . Sam heeft altijd tussen de jongens gespeeld. Vorig jaar heeft ze in Amerika een geweldig seizoen gedraaid, waarbij de statistieken erg goed zijn. Dat FC Twente haar wilde houden zegt genoeg. De Graafschap is blij dat Sam de overstap maakt.

“Ik wil zoveel mogelijk speelminuten maken om mezelf te ontwikkelen. Mede hierdoor heb ik bewust voor De Graafschap Vrouwen gekozen. De Graafschap is natuurlijk een hele mooie club. Daarnaast vind ik het interessant dat we met een nieuw team starten en ik wil hier graag onderdeel van zijn. Ik heb er ontzettend veel zin in om samen voor onze doelstellingen te gaan”, geeft Sam aan.