Voormalige parkeerplaatsen omtoveren tot een groene oase. Dat leverde Saskia maar liefst 100 m2 ‘gewipte’ tegels en klinkers op. Dat tikt natuurlijk lekker aan op de nk-tegelwippen.nl-website. Het is een hele klus, maar Saskia is al een heel eind. Iedereen kan voor zijn of haar gemeente meedoen door tegels uit de tuin te ‘wippen’ en de tegels op te geven via www.nk-tegelwippen.nl. Dat kan nog tot en met 31 oktober 2022. Inwoners van de gemeente Lochem maken kans op een groene prijs van de gemeente.

Saskia en haar familie wipten maar liefst 1100 tegels uit hun tuin. De groene aanplant volgt in november. In plaats van de parkeerplekken kwamen er zwarte grond, bakken en paden. Saskia hergebruikte klinkers voor de paden. Het project is nog niet helemaal klaar. In november komt de aanplant. Er komen onder andere borders en lage taxushaagjes, in combinatie met palen van hazelnotenhout. In het midden van de borders komen plantvakken. Voor het woonhuis leibomen, met daaronder een mix van bloeiende en groenblijvende planten. En zo heeft Saskia nog veel meer plannen met de ruimte die gecreëerd is.

“Er kwamen veel mensen langs die zwaaiden, toeterden, een praatje kwamen maken en duimen omhoog staken omdat we zo goed bezig waren. We hadden er een dagtaak aan om terug te zwaaien. Het geeft je een geweldig gevoel dat mensen het vergroenen van onze tuin zo waarderen. Wij hopen met onze 1100 gewipte ’tegels’ de gemeente Lochem op een hogere plaats te laten eindigen. Waarschijnlijk doen we volgend jaar weer mee, maar dan met onze achtertuin.” Aldus Saskia. Meer inspiratie en informatie is te vinden op www.nk-tegelwippen.nl.

© Foto: Gemeente Lochem