Dinsdag 18 oktober 2022 reikte burgemeester Anton Stapelkamp een eremedaille uit aan de heer Wim Drenth uit Aalten. De eremedaille is aan hem toegekend als blijk van grote waardering en erkentelijkheid voor de manier waarop de heer Drenth zich als sociaal en actief betrokken inwoner voor de plaatselijke gemeenschap verdienstelijk heeft gemaakt.

Inwoners die Wim Drenth kennen, zullen hem zeker karakteriseren als sociaal betrokken en zeer actief. De lijst met activiteiten waar hij als vrijwilliger tijd in steekt, is lang. In 2013 is de heer Drenth dan ook koninklijk onderscheiden voor al zijn activiteiten op sportief, kerkelijk en bestuurlijk gebied. Juist in de afgelopen jaren is de inzet van de heer Drenth echter uitzonderlijk te noemen. De toekenning van de eremedaille gemeente Aalten is daarvoor zeker passend. In 2019 heeft de heer Drenth het Meedoenpact opgericht. Naast Aladna FM, de talentverbinders en Figulus Welzijn is hij de drijvende kracht achter vrijwel alle initiatieven van het Meedoenpact.

Ook direct na het begin van de oorlog in Oekraïne is de heer Drenth in actie gekomen. Dankzij zijn netwerk, daadkracht en enorme inzet zijn heel snel Oekraïense vluchtelingen (de heer Drenth noemt ze steevast ‘gasten’) ondergebracht bij gastgezinnen, zijn talloze vrijwilligers ingezet en werden de juiste organisaties aan elkaar gekoppeld om hulp te bieden.

© Foto: RTV Ideaal