Foto: Provincie Gelderland

Naar verwachting is de nieuwe provinciale weg in Lochem, bij de bouwlocatie van de Nettelhorsterbrug, vanaf 18 juli te gebruiken. Tussen 6 juni en 18 juli geldt hier een omleidingsroute via een tijdelijke weg.

De nieuwe provinciale weg komt ten zuiden van de Goorseweg te liggen en wordt aangesloten op het nieuwe kruispunt met de Nettelhorsterweg. ”Dit heeft drie voordelen, de karakteristieke Goorseweg met zijn prachtige bomenlaan blijft behouden” aldus de gemeente Lochem. ”De bestaande woningen langs de Goorseweg blijven aangesloten op de Goorseweg en de verkeersveiligheid bij Intratuin wordt verbeterd.”

Om de nieuwe provinciale weg en het nieuwe kruispunt te kunnen maken, maakt aannemer BAM een tijdelijke weg die van de bouwlocatie van de Nettelhorsterbrug tot aan de bestaande Goorseweg zal lopen. Het verkeer dat normaal via de Tusselerdijk rijdt wordt omgeleid via de Nettelhorsterweg, Wengersteeg, Zwiepseweg en Kappellaan. Het is nog onduidelijk wanneer werkzaamheden aan de Nettelhorsterbrug, die bij het verkeersplan hoort, worden hervat. Op 21 februari kwamen twee mannen om het leven, toen een brugboog meters naar beneden stortte.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8