© Foto: RTV Ideaal

De markt in Lochem is vernieuwd en ook het Stadshuus is in een nieuw jasje gestoken. Dat is een feestje waard. Zaterdag 8 juni openen wethouder Ria Leliveld en wethouder Wendy Goodin de nieuw ingerichte Markt en het Stadshuus. Er is die dag muziek en van alles te doen in de binnenstad van Lochem waarbij iedereen van harte welkom is.

De Markt is een aantrekkelijke plek geworden voor inwoners en bezoekers. Met midden op de Markt het sociaal-cultureel centrum het Stadshuus dat een flinke metamorfose heeft ondergaan. Het Stadshuus vernieuwde hun ingang en er kwam een nieuwe ruimte bij, de Marktzaal met het uitzicht op de markt. Ook binnen is er hard gewerkt om de inrichting een nieuwe moderne sfeer te geven.

Tussen de Markt en andere plekken in het centrum van Lochem is meer eenheid ontstaan. De keitjes op de grote Markt maakten plaats voor andere bestrating. De keitjes zijn teruggebracht op plekken waar er niet gelpen hoeft te worden, want de keien horen bij Lochem. Het Historisch Genootschap Lochem Laren Barchem maakte zich hard voor een historische tijdlijn van 10 meter langs de Gudulakerk met daarop de Lochemse geschiedenis in vijfendertig verschillende teksten op enkele zitplaatsen op de Markt. Op de hoek van de zitplaatsen ligt een tegel met daarop een stukje geschiedenis van Lochem.

De Markt en het Stadshuus worden op zaterdag 8 juni officieel en feestelijk openen. Dat gebeurt om 11:00 uur, buiten voor de vernieuwde ingang van het Stadshuus. Na de officiële opening zijn er in het Stadshuus verschillende demonstraties en buiten zijn er activiteiten die gratis toegankelijk zijn.