Het is topdrukte bij de schoorsteenvegers in Gelderland. Niet alleen omdat dit het hoogseizoen is, maar ook door de hoge gasprijzen. In steeds meer woningen brandt een houtkachel en daar hoort dus ook een schoon rookkanaal bij.

”Alles wat met huizen te maken heeft, is booming business op het moment”, vertelt Joris Groot Zevert. Hij is verkoopleider bij De Heide Smid in Halle, een specialist op het gebied van kachels en haarden. “Mensen willen hun woning graag mooi maken. Daarnaast is door de stijgende gasprijs de vraag naar pallet- en houtkachels enorm gestegen.”

Uit een rondgang van Omroep Gelderland blijkt dat schoorsteenvegers in Gelderland op dit moment om verschillende redenen topdrukte ervaren. De stijgende gasprijs is een terugkomend argument. Door die extreme drukte heeft het bedrijf uit Halle gekozen voor een tijdelijke klantenstop. “Alle andere schoorsteenvegers zitten ook helemaal vol. Je eigen vaste klantenbestand moet gewoon geveegd worden en die gaan gewoon voor”, benadrukt de verkoopleider.

Foto: Omroep Gelderland