Op vrijdag 1 juli organiseert Serviceclub Lions Doetinchem-De Graafschap de Gruune Cross voor 3 lokale doelen tegen kanker.

Het doel van de fietstocht – de Gruune Cross – is zoveel mogelijk geld ophalen voor baanbrekend onderzoek naar kanker én voor de verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Met het geld worden 3 lokale doelen ondersteund te weten: Inloophuis Oude IJssel, Stichting Vrienden van Sravana (Doetinchem) en het huidkankeronderzoek van Daan Geijs, Achterhoekse promovendus aan het Radboud UMC in Nijmegen.

Iedere Gruune Cross-fietser zoekt zijn eigen sponsors. Alle bedragen zijn welkom en doneren kan al vanaf 10 euro. Er is veel geld nodig voor onderzoek en om de kwaliteit van leven van mensen met kanker te verbeteren. Op de website van de Gruune Cross staat overzichtelijk weergegeven wie er allemaal meefietsen en hoe gedoneerd kan worden. Meedoen met deze fietstocht langs de gruune plekjes van de Achterhoek kan ook. De 60 kilometer tocht start en eindigt bij Huize Zelle in Hengelo. Meer informatie is te vinden op www.gruunecross.nl.

Foto: Gruune Cross