Op 5 november is het vierde kunstwerk van de Silo Art Tour Achterhoek op het boerenerf van de familie Feltsigt officieel geopend. Om tot het ontwerp te komen bekeek kunstenaar Dopie de wereld door de ogen van een kind: speels en kleurrijk. De belangrijkste elementen uit zijn ontwerp kregen een plekje in de ‘glazen melkfles’, die symbool staat voor een zelfvoorzienende wereld. De organisatie werkt tot en met het voorjaar van 2022 hard aan het uitrollen van nieuwe locaties. Naar verwachting kan er in het voorjaar van 2022 een tour worden gemaakt door tien Achterhoekse gemeenten om alle kunstwerken te bekijken.

Tussen de dieren op Recreatie & kinderboerderij Feltsigt schittert een kleurrijke silo, die een varkensboer uit de omgeving ter beschikking heeft gesteld. Met trots werd op 5 november dit vierde kunstwerk van de Silo Art Tour Achterhoek officieel geopend. Bij het ontwerpen liet kunstenaar Dopie zich inspireren door kinderen en creëerde hij een vrolijke beestenboel, waarbij hij alle elementen heeft opgenomen in een ‘doorzichtige’ melkfles.

Geïnspireerd door Suzanne Ruesink en Stichting Pak An en begeleid door Achterhoek Toerisme en Cultuur Oost, is het Australische concept Silo Art Trail naar de Achterhoek gehaald. In tien Achterhoekse gemeenten worden grote objecten in het landschap, die een link hebben met de agrarische sector, getransformeerd tot kunstwerken. “Met de Silo Art Tour willen we impact maken en laten zien dat de Achterhoek innovatief, ondernemend en creatief is” aldus Ester van de Haar, penvoerder Cultuur en Erfgoedpact Achterhoek.

Foto: Ellis Middelkamp