Sité bouwt 70 sociale huurappartementen terug op plek van de sloopflats aan de Beethovenlaan. Het gaat om twee woongebouwen met ieder 8 tweekamer- en 27 driekamerappartementen, geschikt voor kleine huishoudens. De bouwwerkzaamheden voor de energiezuinige en comfortabele appartementen starten eind 2022. Het circulair slopen van de twee galerijflats start in februari.

De vergrijzing in de Achterhoek neemt toe. De verwachting is dat in 2025 het aantal huishoudens waarvan de hoofdbewoner 65 jaar of ouder is, bijna 40 procent van het totaal aantal huishoudens bedraagt. Alle 70 sociale huurappartementen worden sociale huurwoningen met een huurprijs waarbij mogelijk is om huurtoeslag aan te vragen. De 70 appartementen worden in 2023 opgeleverd.

De tweekamerappartementen krijgen een woonoppervlak van 56 m2 en zijn erg geschikt voor starters op de woningmarkt. De driekamerappartementen krijgen een woonoppervlak van ruim 70 m2 en zijn ‘rollatorgeschikt’. Hierdoor zijn ze erg geschikt voor 55-plussers die (alvast) de stap willen maken naar een goed toegankelijke woning en voor mensen die minder goed ter been zijn.